Crysis [Razor1911]

31 Aralık 2012 Pazartesi yazildi.
Crysis [Razor1911]


OYUN İÇİ GÖRÜNTÜLER

Crysis

Crysis

Crysis

Crysis


OYUN HAKKINDA BİLGİ

KONUSU:Yıl 2020... Güney Çin denizinde ki Spratly Adalarına bir meteor düşer. Kahramanımız Jake Dunn'ın da aralarında bulunduğu bir grup ABD askeri adaya inceleme yapmak için gönderilir. Ancak haberi sadece Amerika almamıştır, Kuzey Kore'de haberdardır. Haliyle adaya varıldığında Kuzey Kore ile ABD arasında savaş başlar, meteorun derdine düşmek yerine birbirlerine düşerler. Senaryonun ilk bölümü bu şekilde. İkinci bölümde ise meteorumuz açılır, gökyüzüne ışıklar saçmaya başlar ve adaya soğuk hava hakim olur. Tüm ada buz örtüsüyle kaplanır adeta. Gizemli yaratıkların adaya gelmesi için uygun zemin yaratılmıştır artık. Ve savaş insan ile uzaylı arasında geçmeye başlar. Kuzey Kore ve ABD ittifak olup birlikte savaşma kararı alırlar. Çünkü uçakları donmuş ve adadan kurtulmaları tamamen birlik olmaya bağlanmıştır. Senaryonun üçüncü bölümü ise bir kahramanlık hikayesi anlatacak. Jake Dunn'ın zero-G adı verilen yaratık gemisine binme hikayesini.


Oyunun konusu her ne kadar bize Half-Life çağrışımı yapsa da genel olarak pek de vahim sayılmaz. Çünkü senaryonun üç bölümünde de çevresel değişimlerin olması oyunu sıkıcı bir havadan kurtaracaktır. Önce yeşilliklerle dolu, masmavi denizi olan, cennet olarak tabir edilebilecek bir ada, ardından adeta kuzey kutbundan kopmuş bir buzul. Ve son olarak ise uzay macerası, cehennemin ta kendisi.

Oyun her ne kadar uzaylı macerasını içerse de gerçekçi bir düzlem üzerine yerleştirilmeye çalışılıyor. Bugün Amerikan ordusunun geliştirmeye çalıştığı ve ilk prototip üretimi basına da yansıyan “Yapay İskelet” (bilimsel adı exoskeleton) benzeri vücut desteklenmesini amaçlayan, böylece yaralandığınız vakit hareket edebilmenize olanak sağlayan hatta bi nevi vücudu saran robot tabiri yapabileceğimiz teknolojiye kahramanımız Jake Dunn sahip olacak. Tabi ki bu giysinin ne çeşit fiziksel özellikler getirebileceği ise merak konusu. Ancak bildiğimiz şey Gordon Freeman'ın sahip olduğu "HEV Suit"'e benzer özellikler taşıyacağı; hız artırma, kalın zırhlar, ağır silahlar taşıyabilme gibi. Şu an için bilenen adı Nano-Muscular Suit.

CrySis'de bulunucak silahlar ise FarCry'dan aşina olduğumuz silahların modifiye edilmiş halleri gibi. Bilinen silahlar;

XM102: Omuza yerleştirilen roket-atar.

XM2014: Standart pompalı tüfek, lazer'e sahip olabilir.
SCAR: Bugüne kadar ki resimlerin çoğunda görülen makinalı. Farklı amaçla birçok kullanım alanına sahip. Ekstra özellikler/parçalar eklenebiliyor. Değişik cephaneleri kullanabiliyor.
EM70: Uzun menzilli elektromanyetik silah. Araçlara karşı etkili. Ses hızından 8 kat hızlı atış yapabilmek mümkün.
Frag Grenade: Standart bomba.
Flame Thrower: Alev silahı. Özellikle senaryonun ikinci kısmında, soğuk adada buzları çözmek için kullanıma yönelik
Müthiş grafikler


Yerli kardeşler CryTek'i kurduktan sonra kendilerinin yaptığı ve geliştirdiği Cry Engine grafik motorunu ilk kez FarCry'da denemişlerdi. Sonucu çok geçmeden aldılar ve inanılmaz grafiklerle donatılmış bir oyun karşımıza çıkmıştı. Hatta oyunu bırakıp etraftaki mükemmel manzarayı seyredenler bile olmuştur. İşte CryTek'de yeni oyunu CrySis'de Cry Engine teklonojisini geliştirerek Cry Engine 2 grafik motorunu yaptılar. Çok geçmeden oyunun videoların da gördüğümüz müthiş grafikler ve fizik motoru bizleri bir kez daha şaşırtmıştı. FarCry'dan daha kaliteli ve detaylı grafiklerin CrySis'de olacağını görüyorduk.

CryTek'in Soft Shadows teklonojisini de geliştirerek bu alanda da bir numara olmak istiyor. Soft Shadows sayesinde oyunun gölgeleri hazırlanmış. Bu alanda da gerçekciği sonuna kadar zorlayan CryTek firması bizleri bir kez daha hayrete düşürüyor. Oyunda bulunan her ağacın yapraklarının ayrı gölgeleri bulunuyor. Ayrıca bir askerin ağaça çarpması sonucunda ağacın ve yaprakların o anki şekli birebir gerçeğe uygun yapılmış. Ayrıca oyundaki patlamalar, yanmalar ve kırılmalar da gerçeğe uygun hazırlanmış. Oyunda Gece-Gündüz gibi olaylarda meydana geliyor. Yukarıda tüm saydıklarım oyunun teklonoji demosun da ve E3 fuarında herkese gösterildi ve CyrSis'in ne kadar iddalı bir oyun olacağı gözlendi.

Gelelim hiçbir oyunda olmayan ve yalnızca CryTek'de olan karakter modellemelerine. Size garanti veriyorum CryTek'deki karakter modellemeleri kadar gerçeğe uygun bir modelleme bu zamana kadar hiçbir oyunda yapılmadı. Karakterlerin yüz hatlarını tek tek incelediğiniz zaman bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Karakterlerin duruşu, koşması ve her hareketi özenle yapılmış. Oyunun müziklerine baktığımızda oyundaki ortama göre şekilleniyor. Eğer savaşın tam ortasında olursanız o duruma göre müzik çalıyor. Yani oyunda ki durumunuza göre müzikleri duyacağız. Kaliteli müziklerin yanında oynunun sesleri ise gerçeğe uygun yapılmış. Silahın çeşidine göre silah sesleride farklı olacak. Ayrıca yanma, patlama gibi olaylarda da sesler gerçekte nasılsa oyunda da o şekilde olacak.


Crysis [Razor1911] 


TORRENT İNDİR


0 yorum: